Service image
Heeft u hulp nodig van een expert?
Neem contact op met de klantenservice
0 producten

Veranda verlichting

Wanneer je een mooie veranda of een overkapping in de tuin hebt staan dan wil je hier natuurlijk de beste verlichting voor. De veranda verlichting die wij in het assortiment hebben zitten zijn gemaakt van hoge kwaliteit materialen. Mede hierdoor geven wij standaard 3 jaar garantie op onze veranda verlichting en 2 jaar op de LED transformators. Hiermee weet je in ieder geval zeker dat je de komende jaren volop kunt gaan genieten van de mooie verlichting overkapping.

Hoeveel spots heb ik nodig?

Een veel gestelde vraag is hoeveel spots moeten er nu precies worden geplaatst onder een veranda of een overkapping. Het is namelijk niet prettig wanneer je te weinig licht hebt onder een overkapping en het is al helemaal vervelend wanneer je teveel licht hebt onder een overkapping.

Het kiezen van de juiste hoeveelheid spotjes is daarom belangrijk. Over het algemeen wordt de onderstaande rekenhulp gebruikt als het aankomt op veranda verlichting:

  • 3 dakliggers en een diepte van 3 meter: 6 lichtpunten
  • 4 dakliggers en een diepte van 3 meter: 8 lichtpunten
  • 5 dakliggers en een diepte van 3 meter: 10 lichtpunten
  • 6 dakliggers en een diepte van 3 meter: 12 lichtpunten

Let er natuurlijk wel op dat het hoeveelheid licht dat iemand als prettig ervaart per persoon verschilt. Hiernaast bestaat het grootste gedeelte van onze overkapping verlichting uit dimbare spots. Hiermee kun je het gewenste hoeveelheid licht uit een lichtspot laten komen.

Eenvoudige installatie

Het plaatsen van de LED verlichting overkapping is vrij eenvoudig. Over het algemeen heb je hier geen installateur of heel veel technische kennis voor nodig. Dit komt omdat de veranda verlichting gebruik maakt van het plug and play concept.

Dit houdt in dat je alleen gaten dient te maken in de veranda of de overkapping en dat je hierin alle spots plaatst. Iedere spot wordt geleverd met een aansluitkabel van 5 meter. Deze aansluitkabel verbindt je vervolgens met de meegeleverde verdeler die standaard is aangesloten op de transformator. Tot slot sluit je de transformator direct aan op het lichtnet (230v) en vervolgens kun je gaan genieten van de mooie veranda verlichting.

Belangrijke technische specificaties

Als je verlichting in een overkapping wilt gaan plaatsen dan is het erg belangrijk dat je goed nakijkt of de desbetreffende verlichting geschikt is om geplaatst te worden onder een veranda of een terrasoverkapping. Veranda verlichting moet namelijk voldoen aan een aantal belangrijke factoren.

Zo is het onder meer zeer belangrijk dat de LED verlichting overkapping minimaal een IP-waarde heeft van 44. De IP44 geeft namelijk aan dat de veranda verlichting geschikt is om buiten geplaatst te worden onder een veranda of terrasoverkapping. De IP44 waarde geeft namelijk aan dat de spots vocht- en spatwaterdicht zijn. Hierom is het belangrijk om naar te kijken of de veranda verlichting minimaal een iP-waarde heeft van IP44 of hoger.

Tot slot is het belangrijk om te kijken of de verlichting overkapping ook hittebestending is. Al onze veranda verlichting voldoen aan deze belangrijke factoren.

Advies op maat

Kom je er naar het lezen van de categorie- en productpagina nog niet helemaal uit? Neem dan eens contact op met onze specialisten. Deze helpen je graag verder met het kiezen van de juiste veranda verlichting die past aan jouw specifieke scenario.