ZOMERDEALS TOT 50% KORTINGGeldig tot 22-7

Black Friday Banner All Pages
Menu

Gezondheidszorg

Gezondheidszorg Producten

Praktijkverlichting

Op zoek naar LED Praktijkverlichting? 

Of het nu om een tandartspraktijk, de behandelkamer bij een dierenarts of een ziekenhuiskamer gaat: praktijkverlichting is ontzettend belangrijk. Voor zowel de patiënt als de professional is er veel baat bij goede verlichting. Zo verbetert het de gesteldheid van een patiënt, verhoogt het de concentratie van het personeel en creëert het in het algemeen een veiligere omgeving om in te werk te gaan. 

Ook in praktijken zijn er verschillende soorten verlichting voor verschillende doeleinden. Een behandelkamer heeft baat bij scherper, witter licht. Het licht dat je daar wilt hebben heeft een hoger hoeveelheid Kelvin, de eenheid waarin lichttemperatuur gemeten wordt. In een wachtkamer wil je juist een aangenamere sfeer hebben om patiënten en gasten gerust te stellen, waar dimbaar en warmer licht goed voor is. LED verlichting met een lagere hoeveelheid Kelvin is meer geschikt voor deze ruimtes. 

Voordelen LED Praktijkverlichting 

Traditionele verlichting vervangen door LED verlichting in de praktijk heeft flinke voordelen. De belangrijkste hiervan zetten we voor je op een rij: 
 
- Minder energieverbruik, lagere uitstoot en kleinere CO2 voetafdruk 
- Lagere stroomkosten en langere levensduur dan bij halogeen verlichting 
- Verbetert concentratie, verlaagt kans op hoofdpijn en vermoeidheid 
- Verlaagt het risico op ongelukken ten opzichte van een slecht verlichte werkplek 

Bij Lightexpert vind je verschillende geschikte soorten LED praktijkverlichting. De beste opties zetten we graag voor je op een rij: 

LED Panelen 

Voor een goed dekkende verlichting in je praktijk zijn LED panelen de ideale oplossing. Hiermee kun je subtiel een looproute voor bezoekers suggereren, terwijl je niet inlevert op het gebied van compleet dekkende verlichting zodat je praktijk geen onverlichte plekken heeft. 

LED TL Buizen 

TL buizen zijn een populaire keuze voor klinische omgevingen zoals de praktijk, en tegenwoordig kunnen deze makkelijk vervangen worden door de duurzamere en effectievere LED TL buis. Net als het vervangen van een gloeilamp door een LED lamp kun je oude TL buizen met LED TL buizen omwisselen.