Service image
Heeft u hulp nodig van een expert?
Neem contact op met de klantenservice
Filteren
Prijs
-
Merken
Zaagmaat
Fitting
Wattage
Specificaties
Beveiligingsklasse
Kleur Lichtbron
Inbouwframe - LED Bulkhead 3W
 • Makkelijk te bevestigen
 • Geschikt voor NV10002
 • IP65: Stof- en Spatwaterdicht
Voorraad
7,95
Inbouwframe - LED Bulkhead 4/6,5W
 • Makkelijk te bevestigen
 • IP65: Stof- en Spatwaterdicht
 • Geschikt voor NV10009 en NV10010
Voorraad
7,95
Inbouwframe - LED Bulkhead kantelbaar
 • 3 jaar garantie
 • Geschikt voor NV10003
 • Eenvoudig monteerbaar
Voorraad
10,95
Opalen kap voor LED Bulkhead
 • IP65: Stof- en Spatwaterdicht
 • Geschikt voor NV10002
 • NV10009 en NV10010
Voorraad
6,95
Battery pack - 3,6V - 900mAh
 • Alle accupacks zijn voorzien van connector
Voorraad
9,95
Battery pack - 3,6V - 1200mAh
 • Alle accupacks zijn voorzien van connector
Voorraad
11,95
Voor 22:00 besteld, dezelfde dag verstuurd
Retourneren binnen 30 dagen
Gratis verzending vanaf €50
Battery pack - 3,6V - 1800mAh stick
 • Alle accupacks zijn voorzien van connector
Voorraad
10,95
Battery pack - 4,8V - 1800mAh
 • Alle accupacks zijn voorzien van connector
Voorraad
17,95
Lens voor Corridor Spot
 • 120° lens
 • Geschikt voor NV10039
Voorraad
1,95
Brandwerende zak - Eye LED noodverlichting
 • 3 jaar garantie
 • Geschikt voor NV10005
Voorraad
3,95
37 producten
Pagina 2 van 2

Noodverlichting is tegenwoordig niet meer weg te denken als het gaat om de veiligheid van u of uw personeel. In het geval van een noodsituatie is het zaak om een pand zo snel en veilig mogelijk te verlaten. Noodverlichting wordt in dit soort situaties gebruikt als vluchtwegaanduidingen, om dit proces zo veilig mogelijk te laten verlopen. Bovendien is het voor veel kantoren, horeca panden en appartementencomplexen verplicht om gebruik te maken van noodverlichting die aan de juiste eisen voldoen.

Is noodverlichting verplicht?

In veel gevallen is het gebruik van LED-noodverlichting niet alleen makkelijk, in een groot aantal situaties wordt het zelfs verplicht. Zo stelt de Arbowet dat in ieder pand waar werkzaamheden worden verricht, het verplicht is om noodverlichting of vluchtwegaanduidingen te gebruiken. Dit om de veiligheid van werknemers te garanderen in geval van een calamiteit.

Noodverlichting eisen

Bovendien kunnen niet zomaar alle vormen van noodverlichting worden gebruikt. Zo zijn er internationale afspraken gemaakt over de eisen waaraan noodverlichting of noodverlichtingsarmaturen moeten voldoen. Denk hierbij aan de lichtsterkte, het veiligheidssymbool en de installatie van de vluchtrouteaanduidingen. De LED-noodverlichting en de noodverlichtingsarmaturen in ons assortiment, voldoen aan al onderstaande noodverlichting eisen en normen die hieraan gesteld worden.

De NEN-EN 1835 norm gaat in op de lichttechnische eisen waaraan noodverlichtingen moeten voldoen. Zo moet een LED-noodverlichting beschikken over de juiste lichtsterkte. Zo moet het lichtniveau gelijkmatig worden verdeeld en wordt verblinding voorkomen. Bovendien moet de lux waarde, afhankelijk van plaats en toepassing, 0,5 lux, 1 lux, 5 lux of 15 lux zijn.

De NEN-EN ISO 7010 norm beschrijft de eisen waaraan het vluchtwegpictogram, die op de vluchtrouteaanduiding staat afgebeeld, moet voldoen. Het vluchtwegpictogram mag niet afwijken van het symbool in de NEN ISO 7010 norm.

De NEN 3011 is de voorloper van de ISO 7010 norm. De meeste symbolen uit de NEN 3011 norm zijn overgenomen door de ISO 7010. De NEN 3011 norm bevat nu uitsluitend symbolen die niet in de ISO 7010 zijn opgenomen.

De NEN 1010 norm gaat over het veilig aanleggen van laagspanningsinstallaties.

De NEN-EN 50171 norm definieert de algemene eisen voor noodverlichtingssystemen met centrale voeding. Hierin staat de voedingskast minimaal het batterij voltage, de laadstroom en de uitgaande stroom van de batterijlader moet beschrijven.

De NEN-EN 50172 norm beschrijft dat dagelijks de centrale batterij systemen moeten worden gecontroleerd. Daarnaast moet bijvoorbeeld maandelijks een spanningsuitval worden nagebootst.

Centrale of decentrale systeem nodig?

Wanneer, tijdens een calamiteit, de stroom uitvalt, neemt de vluchtwegaanduiding of vluchtrouteverlichting de taak van normale verlichting over. De energievoorziening kan in een dergelijke situatie voortvloeien uit een centraal of decentraal systeem.

Bij een centraal systeem wordt de energie geleverd vanuit een centrale voedingskast in het pand. Dit houdt in dat er verschillende noodverlichtingsarmaturen op één energiebron zijn aangesloten. Wanneer de stroom uitvalt, schakelt de centrale voedingskast over op de noodstroomvoorziening.

Bij een decentraal systeem is iedere noodverlichtingsarmatuur voorzien van een eigen, oplaadbare batterij. Wanneer de stroom uitvalt functioneren de producten los van elkaar op een autonome batterij.

Noodverlichting kopen

Op het gebied van noodverlichting heeft u de keuze uit verschillende soorten, merken en aanbieders. Uit al deze verschillende noodverlichting merken is er door ons een selectie gemaakt die bestaat uit de beste soorten noodverlichting die tevens voldoen aan alle veiligheidsnormen. Denk hierbij aan vluchtrouteverlichting, vluchtrouteaanduidingen en anti-paniek verlichting.

Met andere woorden, noodverlichting kopen gaat gepaard met een hoop eisen. Dus ben je opzoek naar een geschikte vorm van noodverlichting Led? Dan ben je bij Lightexpert.nl op de juiste plek.