ZOMERDEALS TOT 50% KORTINGGeldig tot 19-7

Black Friday Banner All Pages
Menu

LED Railverlichting

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van Railverlichting LED. Voorheen werd railverlichting met name in winkels en showrooms gebruik. Echter zie je steeds vaker railsystemen met LED railverlichting in huizen en woningen verschijnen. Niet alleen wegens het mooie design, maar met name wegens de grote voordelen van railverlichting. Le

Laat meer zien

LED Railverlichting

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van Railverlichting LED. Voorheen werd railverlichting met name in winkels en showrooms gebruik. Echter zie je steeds vaker railsystemen met LED railverlichting in huizen en woningen verschijnen. Niet alleen wegens het mooie design, maar met name wegens de grote voordelen van railverlichting. Lees hieronder wat de voordelen van LED railverlichting zijn voor jou.

Creëer meer lichtpunten

Het grootste voordeel van railverlichting, is dat je niet bent gebonden aan vaste lichtpunten. Lichtpunten zijn als het ware stroompunten in het plafond waar lichtbronnen op aangesloten kunnen worden. Alle woningen, winkels, showrooms en musea hebben een beperkt aantal vaste lichtpunten. Wanneer je behoefte hebt aan meer lichtpunten, is het gebruik van een railverlichting systeem aan te raden. Door een railsysteem in of tegen het plafond te monteren, kun je railverlichting spots aansluiten op plekken voor zich voorheen geen lichtpunten bevonden.

Dit wordt met name in winkels of showrooms gebruikt, om alles goed te kunnen belichten. Maar ook in musea is het gebruik van een railsysteem aan te raden om zo bepaalde beelden of schilderijen goed uit te kunnen lichten. 

Zelf samen te stellen

Niet alleen kun je meer lichtpunten creëren door gebruik te maken van railverlichting systemen. Ook kun je de positie van de railverlichting spots zelf bepalen. De railverlichting systemen zijn namelijk zelf samen te stellen door railverlichting spots te monteren op de rails, waar jij ze wil hebben.

Te verdelen in meerdere fases

Bovendien worden er verschillende vormen railverlichting en railsystemen aangeboden. Zo zit er bijvoorbeeld een verschil in 1 fase railverlichting en 3 fase railverlichting. Iedere spotje in de rails moet op een fase worden aangesloten. Bij een 1 fase railverlichting zijn alle spotjes op dezelfde fase aangesloten en zullen deze allemaal tegelijk aan en uit gaan.

Bij 3 fase railverlichting kun je de railverlichting spots op één van de drie fases aansluiten. Iedere fase wordt bediend met een eigen wandschakelaar of draaiknop. Wanneer je via de schakelaar fase 3 uitzet, zullen dus alleen de spotjes en lampen in fase 3 uitgaan. Drie fase railverlichting maakt het dus mogelijk om drie groepen spotjes apart te beheren.

Railverlichting LED kopen?

Railverlichting is dus niet alleen mooi wegens het design, het biedt ook mogelijkheden ten opzichte van de vaste lichtpunten. Lightexpert.nl biedt een breed assortiment aan van hoogwaardige kwaliteit railverlichting en railsystemen. Twijfel bij railverlichting kopen? Wij helpen je!