LENTEDEALS TOT 50% KORTINGGeldig tot 19-6

Black Friday Banner All Pages
Menu

LED Dimmer Inbouw

Een inbouw dimmer kan men gebruiken om het vermogen van het licht aan te passen. Hiermee kan je licht dimmen of juist feller zetten. Het kan zijn dat je het licht wat wil dimmen om bijvoorbeeld een gezellige sfeer te laten ontstaan in de ruimte, of om simpelweg geld te besparen. Door een lamp op een lager vermogen te zetten, gebruikt deze ook mi

Laat meer zien

LED Dimmer Inbouw

Een inbouw dimmer kan men gebruiken om het vermogen van het licht aan te passen. Hiermee kan je licht dimmen of juist feller zetten. Het kan zijn dat je het licht wat wil dimmen om bijvoorbeeld een gezellige sfeer te laten ontstaan in de ruimte, of om simpelweg geld te besparen. Door een lamp op een lager vermogen te zetten, gebruikt deze ook minder stroom. Het is dus een goede manier om geld mee te besparen. Ook wordt door het lagere verbruik de levensduur van de lamp langer.

Voor je een led dimmer inbouw kan gebruiken, dien je eerst een aantal stappen te doorlopen. Allereerst sluit je alle bedrading aan. Vervolgens dien je de inbouw dimmer in te stellen op de ledlampen. Inbouwdimmers dienen als laatst afgewerkt te worden met een afdekraam om alle elektriciteit veilig weg te werken en om ervoor te zorgen dat alles er netjes en mooi uitziet. Het is belangrijk dat je een inbouw led dimmer gebruikt die overeenkomt met het wattage van de lamp. Wanneer deze twee niet overeenkomen, dan kan het zijn dat jouw licht gaat knipperen.

Voor je een dimmer aanschaft is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat de dimmer goed moet aansluiten bij het soort lampen wat je gebruikt. Er is namelijk een verschil tussen een led inbouwdimmer met fase aansnijding of fase afsnijding. Wanneer de inbouw dimmer en de lampen niet goed op elkaar aansluiten, dan kan dit zorgen voor knipperende lampen. Voornamelijk wordt er tegenwoordig gebruik gemaakt van fase afsnijding dimmers. Ook is het belangrijk dat als je ledlampen hebt ook echt gebruikt maakt van een led dimmer inbouw.

Dimmer inbouw kopen

Heb je twijfels over welke inbouwdimmers jij nodig hebt? Vraag het dan aan onze klantenservicemedewerkers. Zij hebben er verstand van en informeren je graag.