LENTE DEALS TOT 50% KORTINGGeldig tot 19-4

Black Friday Banner All Pages
Menu

Inbouw Stopcontacten met USB

Een USB stopcontact is een combinatie van conventionele aansluitingen en USB-aansluitingen. Op deze manier hoef je niet langer een plug van een draagbare oplader in te vullen. Nu kun je een USB-verbinding uitvoeren in het USB stopcontact en een andere stekker in het stopcontact. Het stopcontact met USB is er in verschillende varianten zowel voor

Laat meer zien

Inbouw Stopcontacten met USB

Een USB stopcontact is een combinatie van conventionele aansluitingen en USB-aansluitingen. Op deze manier hoef je niet langer een plug van een draagbare oplader in te vullen. Nu kun je een USB-verbinding uitvoeren in het USB stopcontact en een andere stekker in het stopcontact. Het stopcontact met USB is er in verschillende varianten zowel voor een als twee aansluiting(en).
Doordat in de afgelopen tien jaar de verkopen van elektronica met een USB(-C) aansluiting is gestegen worden ook de stopcontacten met USB aansluiting steeds populairder. Het USB stopcontact is ideaal voor bijvoorbeeld smartwatches, e-readers en keukenapparatuur. Dus mocht je een stopcontact met USB aansluiting plaatsen, denk dan goed na over de plaatsing hiervan. Het is namelijk belangrijk dat deze makkelijk bereikbaar is zoals in de keuken of bij de tafel.

Waarom een stopcontact met USB?

Ten eerste is het gemak dat u ervoor terugkrijgt na het gebruik van een USB stopcontact niet meer weg te denken. De adapter of ander product hoeft niet meer via een stopcontact verbonden te worden met een USB én dit levert ruimte voor een ander apparaat dat elektriciteit nodig heeft. Ten tweede is het ook een duurzaam product aangezien het geen stroom verbruikt als er niets op is aangesloten. Let goed op dat de stroomsterkte van het stopcontact met USB aansluiting wel groter zijn dan de eisen van het apparaat!