LENTEDEALS TOT 50% KORTINGGeldig tot 19-6

Black Friday Banner All Pages
Menu

Buitenverlichting in de tuin

19 Jul 2023

Het inrichten van je tuin met buitenverlichting is een geweldige manier om alles uit je tuin te halen. Met een breed scala aan opties, zoals led buitenverlichting, prikspots, buitenlampen met sensor, wandlampen en grondspots, kun je een sfeervolle ambiance creëren en je tuin 's avonds tot leven brengen. Daarnaast is een verlichte tuin stukken veiliger dan een donkere grasmat. In deze blog verkennen we verschillende soorten buitenverlichting en hoe je ze slim kunt gebruiken om jouw tuin een echte eyecatcher te maken!

Led buitenverlichting: Energie-efficiënte, slimme en duurzame verlichting

Als het gaat om buitenverlichting, is LED verlichting de beste keuze. Led buitenverlichting biedt niet alleen een hoge lichtopbrengst, maar ook energie-efficiëntie en een langere levensduur. LED verlichting komt tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld led prikspots, led wandlampen, led grondspots en andere armaturen gebruiken om specifieke delen van je tuin te accentueren en een warme sfeer te creëren zonder hoge energiekosten.

Een ander voordeel van LED verlichting buiten, is dat het in veel verschillende kleuren beschikbaar is en vaak ook makkelijk smart te maken is. Zo kun je jouw tuinverlichting deel uit laten maken van je smart home. Door gebruik te maken van vooringestelde verlichtingschema's hoef je zelf nooit meer alle lampen zelf aan of uit te zetten. Ook kun je in een handomdraai met een handige app alle verlichting naar wens aanpassen.

Buitenlampen met sensor: Voor extra veiligheid en gemak

Buitenlampen met een bewegingssensor zijn ideaal voor het verhogen van de veiligheid rondom je huis. Deze lampen springen automatisch aan zodra er beweging wordt gedetecteerd, wat ongewenste gasten afschrikt. Bovendien is het handig voor jezelf, want je hoeft niet in het donker te tasten om de verlichting aan te doen wanneer je 's avonds thuis komt.

Veel buitenverlichting met sensor is dankzij een schemerschakelaar ook aan te passen aan het licht van buiten. Zo kun je kiezen dat de lamp bijvoorbeeld 1 uur nadat het donker is automatisch aangaat en voor 6 uur blijft branden, of dat deze meteen zodra het donker wordt aanspringt tot het weer licht is. Het verschilt vaak wel per lamp met sensor wat de mogelijkheden zijn.

Solar tuinverlichting: Duurzaam en milieuvriendelijk

Wil je energie besparen en milieubewust verlichten? Kies dan voor solar tuinverlichting. Deze lampen laden zichzelf overdag op met zonne-energie en geven 's avonds een zachte gloed af. Solar lampen buiten zijn draadloos en gemakkelijk te plaatsen op elke gewenste plek in je tuin. Doordat ze voorzien zijn van LED verlichting, kunnen ze stukker langer meegaan dan ooit tevoren. Ook zijn deze beschikbaar als een handige tafellamp, zodat je bijvoorbeeld 's avonds buiten aan tafel kunt eten of een kaartspel kunt spelen.

Met solar tuinverlichting kun je kosteloos een tuinpad verlichten zodat je makkelijk je weg door de tuin kunt vinden, zonder dat je felle verlichting aan hoeft te zetten. Zo kan iederen binnenshuis ongestoord doorslapen als je 's nachts thuiskomt.

Wandlampen buiten: Sfeer en oriëntatie

Wandlampen buiten zijn ideaal voor het verlichten van je terras, veranda of tuinmuur. Ze creëren een gezellige sfeer en zorgen ervoor dat je 's avonds veilig je weg kunt vinden in de tuin. Met een verscheidenheid aan stijlen en ontwerpen kun je wandlampen vinden die perfect passen bij de uitstraling van je woning. Zo kun je gaan voor de klassieke zwarte wandlamp met mooie accenten aan de vorm, of een strakke rechthoekige en moderne wandlamp van RVS.

Prikkabels: Feestelijke verlichting voor speciale gelegenheden

Wil je jouw tuin een feestelijk tintje geven voor een speciale gelegenheid? Kies dan voor prikkabels! Deze decoratieve lichtslingers zijn perfect om boven een terras of tussen bomen te hangen en zorgen voor een gezellige en feestelijke sfeer. Deze komen ook in verschillende kleuren en met RGB, zodat je voor elke gelegenheid de juiste oplossing kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een warme zomeravond met warm geel licht, of juist een tuinfeest met wisselende kleuren.

Voor elk doeleinde de juiste verlichting

Zoals je hebt kunnen lezen: buitenverlichting is een essentieel onderdeel van het creëren van een sfeervolle en begaanbare buitenruimte. Met led buitenverlichting, prikspots, buitenlampen met sensor, wandlampen, grondspots en solar tuinverlichting kun je jouw tuin omtoveren tot een prachtige plek waar je 's avonds van kunt genieten.

Weet je nog niet precies wat bij jouw tuin past? Experimenteer dan met verschillende verlichtingsopties en ontdek welke combinaties het beste passen bij jouw tuinontwerp en persoonlijke voorkeur. Bij Lightexpert kun je altijd terecht voor wat je nodig hebt!